Tips voor het zelf beginnen van een marktplaats site

Geplaatst op 27-05-2022

Categorie: Computer en internet

Wanneer u een eigen domeinnaam registreert en webhosting afsluit, kunt u met de juiste software eenvoudig een marktplaats site beginnen. Zo kunt u het Marktplaats Script van Vrolijk Internet Services met een aantal vrij simpele handelingen installeren op uw hosting pakket, zodat u een complete marktplaats site tot uw beschikking krijgt. Daarbij is er een afgeschermd gedeelte waarmee u de website naar eigen inzicht kunt aanpassen. Tijdens de installatie van het Marktplaats Script kunt u de gebruikersnaam en het wachtwoord instellen waarmee u als beheerder kunt inloggen.

Op uw website kan men een formulier vinden waarmee een nieuw account kan worden aangemaakt. Zodra iemand een account heeft aangemaakt via dit formulier, kan hij inloggen en advertenties plaatsen op uw site. Daarbij kan een adverteerder een aantal foto’s toevoegen aan een advertentie. Het script is zo in te stellen dat alleen ingelogde gebruikers mogen reageren op een advertentie. Ook geïnteresseerden zullen dan een account nodig hebben om een reactie op een advertentie te kunnen versturen.

Als beheerder kunt u de rubriekindeling die tijdens de installatie wordt aangemaakt, volledig wijzigen. U kunt nieuwe rubrieken aanmaken en bestaande rubrieken wijzigen. Ook als u bepaalde rubrieken die worden aangemaakt tijdens de installatie niet gebruikt op uw advertentie site, kunt u die als beheerder heel makkelijk verwijderen.

Bij een advertentie kan de adverteerder instellen of een geïnteresseerde persoon mag bieden. Is dat het geval dan zal de adverteerder bij een nieuw bod automatisch een e-mailbericht ontvangen. Via de website kan de adverteerder naar elke bieder een persoonlijk bericht sturen.

Via een betaalkoppeling kunt u geld verdienen met uw marktplaats website. U kunt binnen het script bedragen instellen voor verschillende opties. De betaalkoppeling maakt het mogelijk dat de adverteerder direct kan doorklikken naar een betaalscherm wanneer hij kiest voor een betaalde optie en dat het script kan controleren of er is betaald. Als er is betaald zal het script direct de gekozen opties activeren.